Syväanalyysiä matkaltani

Jotta tietää mihin on matkalla, on tunnettava itsensä matkantekijänä. Mitä peilistä näkyy syvemmälle katsottuna? Mistä lähtökohdista tarkastelen maailmaa? Miten ja miksi reagoin asioihin niinkuin reagoin ja mistä asioista saan suurimmat ja parhaimmat kiksit.

Olen aina ollut se, jolta kysytään paljonko kello on tai milloin lähtee seuraava bussi. Todennäköisesti herätän läsnäolollani luottamusta ja näytän siltä, että etten ainakaan ihan heti lähde haistattelemaan tai vastaamaan ilkeästi takaisin.

Lähelläni olevat ihmiset tietävät, että pyöritän jatkuvasti valtavia määriä asioita päässäni, näytän vahvasti tunteeni, olen huolissani tuhannesta ja yhdestä asiasta ja pelkään korkeita sekä ahtaita paikkoja. Olen aina kirjoittanut huoleni auki ja saanut niin työstettyä parhaiten ajatuksiani ja tunteitani.

En jaksa kovin pitkään jutella pinnallisesti säistä ja uusista muotivirtauksista vaan johdatan hyvin pian keskustelun syvällisemmälle tasolle ja nautin maailmaa kyseenalaistavista ja parantavista keskusteluista. Olen herkkä aistimaan toisten ihmisten tunnetiloja ja toimitan usein tunneilmapuntarin virkaa työyhteisössä.

Olen pitkämielinen ja ymmärrän välillä vähän liiankin pitkälle ihmisten käytöstä, mutta kun suutun, niin kiihdyn 0-100:aan kahdessa sekunnissa ja suollan suustani todella terävällä kielellä äärettömän ilkeitä asioita. Toisaalta en osaa olla yhtään pitkävihainen, vaan lepyn yhtä nopeasti kun suutunkin ja pyydän syvästi anteeksi sanojani.

Olen itseni suurin kriitikko ja lähtökohtaisesti pohdin tekemistäni ja kohtaamistani asioista, miten ne voisi tehdä ehkä vielä hieman paremmin. En kuitenkaan jumita tai ja jää pilkuttamaan. Tykkään haastaa itseäni ja motivoidun parhaiten työssä, jossa saan ajatella, kehittää ja kehittyä sekä jakaa innostuksen, intohimon ja palon.

Pian jo lähes 20 vuotta työelämässä ovat opettaneet armollisuutta itseäni kohtaan sekä tuoneet kasvojen uurteiden lisäksi kokemuksellista varmuutta tilanteisiin ja kohtaamisiin. Nuoruuden valtava etunoja on menettänyt kulmakertointaan, mutta silti haluan aktiivisesti pitää ovet ja ikkunat auki kaikenlaisille seikkailuille ja mahdollisuuksille.

Haluan myös kehittyä ja kasvaa ihmisenä, olla tukena ja apuna ihmisille ympärilläni ja osaltani auttaa ja jakaa ymmärrystä muuttuvasta maailmasta.

-johanna




Kommentit

Suositut tekstit