Empatiaa akvaarioelämään

Testaan Twitterissä eri teemojen ja aiheiden kiinnostavuutta #nanoblogi -hästägillä. On kiinnostavaa nähdä, mitkä ajatukset resonoivat ja aktivoivat jakamaan eteenpäin. Pari viimeisintä ajatustani nanoblogissa ovat liittyneet arkisiin, mutta sitäkin tärkeämpiin aiheisiin; auttamiseen sekä toisten huomioimiseen kaikissa hetkissä. Molemmat twiitit ovat keränneet noin 3000 näyttöä sekä yli 50 tykkäystä ja jakoa yhteensä. En siis ole yksin ajatuksineni.


Auta, niin saat ympärillesi välittäviä ihmisiä ja merkityksen tunnetta elämääsi. Auttaminen on parasta markkinointia.


Uskon, että yksin puurtamisen ja yksin johtamisen aika on ohi. Yksinäisyyteen norsunluutornissa ei ole enää yhdelläkään yrityksellä aikaa tai varaa. Meidän on tehtävä yhä enemmän asioita ja päätöksiä yhdessä.


Nopeasti muuttuvassa maailmassa pärjätäkseen, kukaan meistä ei voi enää väittää olevansa kaikkien asioiden ja alojen spesialisti. Sen sijaan generalisteille on kysyntää. Monesta asiasta on tiedettävä riittävästi, jotta pystyy hahmottamaan onko asia relevantti ja mihin muihin asioihin se liittyy. Uusiin asioihin on suhtauduttava uteliaasti, mutta aina kuitenkin hieman epäillen.


On pystyttävä luottamaan siihen, että asiantuntijuus voi asua toisessa osoitteessa, mutta sitä on lainattavissa aina tarvittaessa yhteisiin hankkeisiin ja asiakkuuksiin. Keskinäisen luottamuksen ja auttamisen kulttuurit korostuvat yhä vahvemmin, niin yrityksen sisällä kuin sen ulkopuolellakin


Saadaksesi apua, on kuitenkin itse pystyttävä antamaan itsestään ja auttamaan pyyteettömästi ensin. Auttaminen jättää muistijälkiä ja on siksi parasta markkinointia.


Olet sitä mitä sanot, jaat ja kommentoit. Olet myös...hymysi, huomaavaisuutesi ja katseesi. Kaikissa hetkissä ja kohtaamisissa.


Kiitos sosiaalisen median ja reaaliaikaisen viestinnän, kohtaamisten ja hetkien merkitys on vain vahvistunut. Yritysten betoniseinät ovat muuttuneet akvaarioikkunoiksi. Kuka tahansa voi milloin tahansa kurkistaa ikkunasta sisään ja nähdä miten akvaariota hoidetaan sekä missä kunnossa akvaarion asukit uiskentelevat.


Ei myöskään voi enää väittää olevansa kultakala, jos hetkissä ja kohtaamisissa käyttäytyy kuin piraija tai taistelukala. Tai siis kyllä voi, mutta herkkyys ja kynnys kertoa ja kirjoittaa noista kohtaamisista julkisesti on madaltunut melkoisesti.


Kykymme tunnistaa aitoja tunteita, viestejä ja hetkiä kasvaa ja kehittyy yhä kasvavassa ärsyketulvassa. Käytämme ja kuuntelemme tällä hetkellä enemmän järkeämme ja yläpäätämme tilanteiden arvioinnissa, mutta pystymme helposti myös arvioimaan tilanteita lukemalla vastapuolen sanatonta viestintää. Kunhan vain pysähdymme kuuntelemaan ja uskomaan intuitiotamme ja tunteitamme.


Omaa herkkyyttään tulkita tunteitaan ja sanattomia viestejä pystyy myös vahvistamaan ja kehittämään ja uskon näille empatiataitojen kehittämiselle olevan vahvaa kysyntää ihan jo lähitulevaisuudessa.



















Kommentit

Suositut tekstit