Syvän pään kasvatti

Kuka oikein määrittelee osaamisesi ja rajasi sille, mihin taitosi ja ymmärryksesi riittävät? Onko kohtalosi työmarkkinoilla koulutuksesi, tähänastinen työurasi vai se, mille ammatilliselle polulle olet aikoinaan sattumalta päätynyt?


Vielä tärkeämpi kysymys on, tiedätkö mitä työtä tulet tekemään 5 vuoden päästä tai minkä asioiden parissa ja missä työskentelet 10 vuoden päästä?
Jos olet nyt 35-vuotias, niin mikä mahtaa olla markkina-arvosi 10 vuoden päästä?


Kiinnostavia kysymyksiä maailmassa, jossa on vaikea nähdä ja ennustaa muutoksia eteenpäin edes kahta vuotta eteenpäin. Maailmassa, missä tekoäly ja robotiikka tulevat muuttamaan ja mullistamaan työntekoa.


Kasvuyrityksen kasvattina itseäni on aina kiehtonut testata, mihin resurssini ja voimavarani aikuisten oikeasti riittävät, kun hyppää sinne syvään päähän ja lähtee räpiköimään eteenpäin. Pelottanut on monesti ihan hirmuisesti ja tuntunut, että näistä 37 numeron kengistä 52 numeroisiin saappaisiin uppoaa koko nainen. Vaan eipä ole vielä uponnut ja vibat onnistumisista ovat olleet vähintäänkin riskien ottamisten arvoiset.


Apua olen myös aina saanut, kun sitä on vaan rohjennut pyytää. Ja samalla on rohkeus kasvanut - olen kasvanut henkisesti vähintään metrin per vastaanotettu haaste.




17 vuoden syväuinnin jälkeen on ihan tervettä pysähtyä miettimään suuntaansa ja vauhtiansa toivottavasti seuraaville 20-30 vuodelleni. Eläkkeelle tuskin tulen jäämään koskaan.


Koen olevani etuoikeutettu eläessäni maailmassa 1) missä tietoa, oppia ja ymmärrystä voi kartuttaa ihan jokainen päivä niin työssä kuin työn ulkopuolellakin 2) missä saan ja voin ottaa konsultaatioapua eri alojen huipuilta 3) missä saan kertoa ja kirjoittaa ajatuksiani ja saada niille vastakaikua.


Auttaminen on syvällä ytimessäni ja toivon, että 10 vuoden sisällä saan työskennellä täysin paikkariippumattomasti auttaen, sparraten ja mentoroiden yrityspäättäjiä ja erityisesti kasvuyrityksiä menestymään ja voittamaan haasteensa.


<3 Johanna







Kommentit

Suositut tekstit