Arjen epävarmuudesta ei synny luovuutta

Meitä ympäröi yhä vahvemmin epävarmuus. Epävarmuus ulottuu elämämme kaikille osa-alueille ja luo niskaan ilkeätä kutinaa ja rinnan alle painavaa epämiellyttävää tunnetta. Yön pimeinä tunteina herätessään saattaa jäädä oikeasti miettimään mitä ottaisi tai jättäisi, jos yleishälytyksen äänet kantautuisivat korviin.

Niin sopeutuvaisia kuin olemmekin, niin emme pysty kokonaan sulkemaan pois epävarmuuden tunnetta elämästämme. Perusturvan tunne on järkähtänyt pois raiteiltaan ja vie osan energiastamme tausta-ajolla elimistössämme jokaikinen päivä.

Jokainen meistä käsittelee tunnetilojaan omalla tavallaan ja kantaa niitä mukanaan töihin ja töistä kotiin. Työelämässä pyyhkivät ihan omat epävarmuden ja jatkuvan muutoksen tuulet. Tulos- ja tehokkuustavoitteet ovat kovat, uusia -ismejä ja teknologioita ilmestyy päivittäin, pitäisi omaksua nopeasti uutta ja unohtaa vanhat totutut tapansa toimia.

Lisäksi pitäisi muistaa vielä kaiken keskellä jättää omat jalanjälkensä verkkoon varmistaakseen haluttavuutensa työmarkkinoilla tulevaisuudessakin.

Aika paljon vaadittu yhdeltä ajanhetkeltä.

Tämän päälle verkko ja mediat pursuavat toinen toistaan opettavaisempia esimerkkejä tuoden vielä hieman lisää vaatimuskertoimia arkeen.

Kuinka läsnä pitäisi pystyä olemaan ihan jokainen hetki, miten hyvää tekisi jättää yksi sun toinen ruoka-aine pois, lenkille ja salille pitäisi ehtiä ennen aamupuuroa ja töissä pitäisi muistaa pitää taukoja ja hengittää.

Niin, pitäisi muistaa hengittää. Mutta pitäisi myös elää ja nauttia tästä hetkestä ihan juuri nyt. Innovatiivisuus ja innostus ovat herkkiä tunnetiloja, jotka tarvitsevat kiireettömän, luottavaisen ja rennon ilmapiirin ympärilleen.

Mitään luovuutta ei synny, jos ei pysty antamaan itselleen lupaa olla auki ja irti epävarmuudestaan, edes hetken.


Kommentit

Suositut tekstit