Motivaatio

Missä asuu motivaatio, missä on sen koti?

Se on syvällä sisällä meissä jokaisessa, sen voi tuntea, sen voi aistia ja sen voi nähdä – se on se hyväksyvä katse työkaverin silmissä, se on se innostus saada olla mukana itseään suuremmassa ja se on se hetki, kun laitat sormet näppäimistölle ja annat vain kirjaimien ja sanojen tulla.
Motivaatio se on tässä ja nyt ja samalla se on niin hauraan haavoittuvainen, jonka saattaa kadottaa kuin narun päässä leijuvan foliopallon.
Mihin se katoaa ja kuka sen vie?

Motivaatio katoaa välinpitämättömyyteen, se hukkuu ylimielisyyteen ja ahneuteen. Motivaatiolle ei ole tilaa siellä mistä puuttuu lämpö ja välittäminen.  Motivaation täytyy saada olla vapaa, se vaatii ja suorastaan huutaa tilaa ja aikaa ajatella.

Ja kun sen saa, niin sillä matkataan kuuhun ja tähtiin tai juostaan paljain jaloin ruispellossa.
Se ottaa ja vie mukanaan ja se kasvaa, kun se löytää kaltaisiaan. Sillä niitä suurimpia saavutuksia ei tehdä yksin, vaan yhdessä ja ne jaetaan, ne koetaan, eikä juuri sillä hetkellä mikään ei tunnu sen upeammalta.

Eikä kenellekään tule mieleen kysyä miksi te teette niinkuin te teette tai mitä te teette, sillä se vaan on niin kristallin kirkasta kaikille. Yhtäkkiä koko maailma on valmis ottamaan vastaan teidät juuri sellaisena kuin te olette.

Ja siksi motivaatiota ei voi ostaa eikä sitä voi vaatia - se ansaitaan ja se tulee suoraan sydämestä.


-johanna

Kommentit

Suositut tekstit