Omia havaintojani ja tuntojani tähänastisesta matkasta somessa

Oma vaikuttajamatkani sosiaalisessa mediassa on kestänyt nyt 2,5 vuotta. Vaikka liityin Twitteriin syksyllä 2011 ja perustin blogin samaan aikaan, kesti tuosta vielä kaksi vuotta ennenkuin aktivoiduin oikeasti ja ryhdyin säännöllisesti postaamaan ajatuksiani. Omana katalyyttinäni sosiaalisen median saloihin toimi syksyllä 2013 perustettu Digitalist Network sekä Ville Tolvasen "päivän Tolvanen" -kirjoitukset, jotka herättelivät ja kannustivat kokeilemaan.

Olen pyrkinyt etenemään sosiaalisessa mediassa askeleen kerrallaan ja tekemään säännöllisesti vähän. Käytännössä tämä on tarkoittanut Twitterissä twiittausten seuraamista ja sieltä päivittäin yhden tai kahden twiitin jakamista eteenpäin. Jaan ja kuratoin aina vain kirjoituksia, jotka olen itse lukenut ensin ja varmistanut, että kirjoituksessa oikeasti on jotain mikä resonoi. Viimeisen vuoden aikana olen myös osallistunut Twitterissä aktiivisemmin keskusteluihin sekä kirjoittanut omia oivalluksia, havaintojani sekä näkemyksiäni mm. #nanoblogi -hästägillä. 

Blogikirjoituksia olen kirjoittanut eniten Digitalist Networkiin, Linkedin Pulseen sekä satunnaisemmin tänne omaan blogiini. Kirjoittaminen on äärimmäisen vapauttava tunne - parhaimmillaan flow tuntuu kuin surffaamiselta isolla laineella. Kirjoittaminen on myös oikeastaan ainoa tapa saada jäsenneltyä kaikkea sitä informaatiotulvaa, jolle jokainen päivä itseni altistan. Enkä edelleenkään tiedä juuri sen hienompaa tunnetta työurallani, kun saada vastakaikua ajatuksilleen ja palautetta siitä, että on onnistunut koskettamaan, auttamaan sekä antamaan uutta näkökulmaa lukijalle. 

Onnistuminen vaikuttaminen ja vaikuttajat somessa kiehtovat ilmiönä ja väitän olevani yksi aktiivisemmista viestien ja kirjoituksien vaikutusten seuraajista. Twitterissä seuraajien määrä on nyt hieman päälle 1600 ja lähes kaikki seuraajani ovat suomalaisia. Twitter-analytiikka näyttää hyvin millainen jako ja sisältö jaetaan. Jokainen tykkäys lämmittää mieltä ja olen äärettömän kiitollinen kirjoitusteni ja viestieni edelleen jakaneille.

Vaikuttajamatkaltani olen oppinut enemmän reilussa kahdessa vuodessa kuin koko 15 vuoden työurallani. Samoin olen tutustunut useisiin kymmeniin uusiin ihmisiin ja osasta on tullut myös ystäviäni. Toivon, että voin osaltani esimerkilläni madaltaa kynnystä asiantuntijoiden ensiaskeleisiin vaikuttamiseen ja vaikuttumiseen. Ja tämähän on vasta alkumatkaa - jokainen päivä tuo uusia tuulia, alustoja ja siinä riittää opittavaa, ihan meille jokaiselle.

Kommentit

Suositut tekstit