Luovan ajattelun lennonjohtajaksi

Elettiin marraskuun 2019 alkupuolta, kun huomasin pohtivani mitä haluaisin tehdä isona. Näin jälkeen päin ajatellen, avasin tuolloin ikkunat ja oven mahdollisuuksille tulla ja tapahtua. Kun sitten joulukuun Sparraajien pikkujouluaamiaisella havahduin olevani itse omien haaveideni ja unelmieni esteenä, lähti tuosta aamusta liikkeelle paljon isompi tapahtumaketju. Paljon isompi kuin osasin aavistaakaan.

Meillä ei ollut yhteistä työhistoriaa tai aiempaa kokemusta siitä, miten tekisimme työtä yhdessä. Olimme nähneet pikaisesti muutaman kerran ja jutelleet niitä näitä. Tätä taustaa vasten tuntui uskomattomalta, että vain viikko pikkujouluaamiaisten jälkeen istuimme Helsingin kaupunginmuseolla puhumassa yhteisestä yrittäjyydestä. 

Keskusteluissa työelämästä, omista kokemuksistamme ja havainnoistamme sukelsimme suoraan syvään päähän. Olimme molemmat kokeneet omilla työpoluillamme niin uskomattoman paljon kaikkea - hyvää, huonoa, hauskaa, harmaata, outoa, rohkaisevaa ja surullistakin. Huomasimme, että meitä yhdisti vahva ja palava halu lähteä auttamaan ja kehittämään organisaatioita kohti positiivista, parempaa ja kukoistavampaa huomista. Pystyimme puhumaan avoimesti varsin kipeistäkin asioista ja huomasimme, että jaoimme pitkälti samat (työ)elämän perusarvot. 

Seuraavat viikot ennen joulua sekä pitkän joululoman aikana jaoimme satoja tekstejä, ajatuksia ja pohdintoja. Ja rakensimme vauhdilla liiketoimintasuunnitelmaa. Brändi tuntui rakentuvan kuin itsestään, vaikka toki työtä sen kanssa tehtiin tiivisti. Leikkimielinen Kollabolla-nimi oli vaihtoehtona parin muun kanssa, mutta lopulta tuntui intuitiivisesti ainoalta ja oikealta. Värit ja visuaalinen maailma syntyivät täysin yksimielisesti. 

Bollailemassa helmikuussa Lasipakatsissa. 

Kaiken superinspiroivan uuden rakentamisen ja bollauksen keskellä käytiin lisää syväluotaavia keskusteluita. Luottamus oli olemassa ihan ensimetreiltä. Jaettiin hyperavoimesti sekä raadollisen rehellisesti huolia, murheita ja kaikkia niitä uhkakuvia, joita mielemme keksi syöttää uuden tilanteen edessä. Liiketoiminnallisesti täytimme SWOTia ja peilasimme markkinaa. Tapasimme työelämän vaikuttajia ja muita konsultteja, joiden kanssa ballottelimme liikeideaamme ja kirjoitimme tarkasti ylös havainnot ja fiilikset. Olimme äärettömän kiitollisia kaikkien näiden vaikuttajien ajasta, neuvoista ja vinkeistä, jonka he antoivat meille.

Helmikuun puolessa välissä aloimme olla valmiita tulemaan julkisesti Kollabollan kanssa ulos. Sunnuntaina 23.2. bollasimme ilolla ja palolla verkon ja somen täyteen Kollabollaa ja saimme upean vastaanoton ja paljon positiivista palautetta. Sovimme ensimmäiset asiakastapaamiset ja Innovaatiobollaukset. Itse olin tehnyt maaliskuun alkuun asti neljää päivää palkkatyötä sekä seitsemää aamua ja iltaa sekä viikonloppuja Kollabollaa, joten vähensin palkkatyöaikaani kahteen päivään.

Maaliskuusta tuli meille kaikille täysin odottamaton. Kollabollalle laadittiin kolme eri tason strategiaa, joista se kaikista hurjin lopulta toteutui. Kaikki palvelut tuotteistettiin virtuaaliseksi reilussa viikossa ja Zoom videopalaveripalvelu tuli enemmän kuin tutuksi. Pääsimme testaamaan Kollabollan virtuaalimaailmaa ja -fasilitointia Innovaatiobollauksessa asiakkaan kanssa ja saimme huiman hienoa palautetta. Kehitystä tehdään vauhdilla palautteen ja kokemusten pohjalta. 

Huhtikuun alusta siirryin täysipäiväiseksi yrittäjäksi ja bollaajaksi ja tuleva viikko on ensimmäinen täysi viikkoni Kollabollan parissa. Nyt tätä kirjoittaessa emme ole nähneet toisiamme yli 3,5 viikkoon muuta kuin videopalavereiden kautta. Onneksi on etäyhteydet ja myös asiakaspäädyssä videotapaamiset ovat jo näiden kuluneiden viikkojen aikana vakiintuneet normikäytännöiksi. 

Yhteistyömme on vahvaa ja tunnemmekin toisemme nyt jo aika paljon paremmin. Meitä yhdistää halu tehdä työtä ja asioita pieteetillä ja arvostan sitä suuresti. Olen enemmän kuin kiitollinen, että kuuntelin intuitiotani, avasin mieleni uudelle ja uusille seikkailuille joulukuun alussa. Brando on yksi luovimmista ihmisistä, jonka olen koskaan tavannut. Olen oppinut valtavasti luovuudesta ja luovasta ajattelusta Brandolta ja opin joka päivä lisää. Se positiivinen ilo, nauru ja energia, joka Brandosta välittyy on huimaa ja sitä on ilo jakaa ja välittää ympärille. 

Kollabollan Ollako Vai Eikö Bolla -biisi summaa hyvin meidän tähänastista matkaa, tämä kreisibollaus jatkukoon! <3

JayLee alias Kolla











Kommentit

Suositut tekstit