Älä luota oletuksiisi

Sparraajien pikkujouluaamiaisella joulukuun alussa kokoontui pöydän ääreen vahva ja rautainen annos ammattitaitoa. Olen mielessäni palannut useammankin kerran tuohon aamuun, sillä moni ääneen lausuttu tosiasia yrittäjyydestä ja elämästä sai itseni mietteliääksi.

Vaikka kuinka koittaa pelailla elämäänsä ja kyseenalaistaa näkemyksiään, niin silti sitä ei vaan huomaa omia sisään rakentuneita oletuksiaan. Oletuksista tulee pahimmillaan omaa (työ)elämää rajoittavia totuuksia vailla todellisuuspohjaa.

Vahvimmin mieleeni jäi ajatus siitä, kuinka meissä kaikissa olevaa energiaa tarvitaan ja miten surullista onkaan, jos päätämmekin jättää tuon energian ja kaiken meissä olevan sisäisen loiston käyttämättä. Sinua ja minua kun on vain yksi täällä pallolla.

Kahdeksan yrittäjän kokemukset aamun aikana rohkaisivat, kirpaisivat ja koskettivat. Huomasin pohtivani mikä itseäni oikein pidättelee ja miksi ennakoin, huolehdin ja murehdin aivan liian usein ja ihan liian pitkälle eteenpäin.

Järkevälle varovaisuudelle on toki paikkansa, mutta liiallinen varmistelu vaimentaa ja laimentaa sekä vie hapen sisäiseltä palolta ja liekiltä.

Aamiaisen jälkeen lähdimme kävelemään yhdessä keskinäisen sparrailun ja ajatusten vaihdon jatkuessa. Tuo aamu oli itselleni todella tärkeä ja toi elämääni ihan uudet vielä kirjoittamattomat kappaleet. Niistä lisää sitten myöhemmin.

Halaus ja energiaa viikkoosi! <3

Johanna




Kommentit

Suositut tekstit