Näkemysten tuuletusta elokuussa?


Kesä, mikä ihana tekosyy ottaa etäisyyttä omaan matkaansa somessa ja pysähtyä pohtimaan mitä on tullut tehtyä ja mihin haluaa matkallaan edetä. Aika syvälle olen ainakin omissa mietinnöissäni porautunut ja uppoutunut.

Välitilinpäätökseni kertoo suhteellisen selkeästi sen, että toistamalla samaa ei kannata odottaa uudenlaisia tai erilaisia tuloksia - olkoonkin, että matka somessa on pitkäkestoinen maratoni eikä pikamatka.


Ilokseni olen saanut positiivista palautetta asiantuntijaprofiilini esille tuomisesta, tunteita herättäneistä kirjoituksista sekä siitä, että samat vibat välittyy nähdäänkö livenä vai verkossa.


Tunnen, että oma vahvuuteni, kyky viestiä diplomaattisesti, on samalla myös haasteeni vaikuttamisessa - mietin pitäisikö pystyä sanomaan asioita aavistuksen ponnekkaammin ja kantaaottavammin erottuakseen hälystä ja kohinasta? Toisaalta en todellakaan koe tarvetta lähteä otsikoimaan kirjoituksia rajummin vain klikkausten toivossa, sillä asioita ja kantojaan voi tuoda esille myös rivien välissä ja jättää tulkinnan lukijalle.

Huomaan myös kaipaavani huomattavasti nykyistä enemmän yhteisöllisempää forumia verkossa ja livenä jakaa ja keskustella pinnalle ponnahtavista ilmiöistä. Loistavinkaan sisältö ei välity tai saa vastakaikua ilman jatkuvaa vastavuoroisuutta. On niin paljon helpompi jatkaa ajatusten vaihtamista verkossa, kun on vähintään kerran kohdattu naamakkain.

Jokainen asiantuntija somessa on tasan yhtä vahva kuin oma verkostonsa ja ihmiset ympärillään - mutta tämäkään ei vielä riitä, sillä oma kupla on pystyttävä puhkaisemaan säännöllisin väliajoin. Verkostoaan on pystyttävä rikastamaan uusilla näkökulmilla ja ihmisillä unohtamatta kuitenkaan pitkään rinnalla kulkeneita kanssamatkustajiaan.

Syksyllä haluan osaltani olla yhä vahvemmin mukana kohtaamassa uusia tuttavuuksia, avaamassa keskusteluita sekä auttamassa omaa matkaasi muuttuvan maailman keskellä.

Aloitetaanko vaikka aamupalalla tai lounaalla elokuussa?

-johanna







Kommentit

Suositut tekstit