Tiloissa

Se tunne. Se tunne, joka tulee jostain kaukaa, mutta tuntuu niin lähellä ja syvällä sielussa. Pakottavana lähinnä rintakehän ja alavatsan välissä; inspiraatio, innostus, luovuus ja flow.

Valtava tunnelataus, joka purkautuu ja etsii tiensä kirjoituksena, sävellyksenä, runona, taideteoksena, uutena ideana tai kaikkien näiden yhdistelmänä. Ja jo ensimmäisestä kerrasta siihen syntyy niin vahva riippuvuus, että sen haluaa kokea yhä uudelleen ja uudelleen.

Ja lukiessa tekstiä sen vain tietää. Sen tietää ja aistii missä tiloissa kirjoittaja on ollut vai onko teksti syntynyt tyhjässä mielessä pakotetusti vailla tunteita. Sillä hyvää tekstiä oppii kirjoittamaan kuka vaan, mutta vain tunteiden kautta synnytetyt sanat herättävät tekstin eloon. Uskon, että samoin tavoin pystymme aistimaan missä tilassa musiikki on sävelletty tai taideteos maalattu ja ottamaan teoksista palasen tunnetta itseemme.
Flown löytämiseen ei ole yhdenmukaista kaavaa tai reseptiä, mutta varmaa on, että se vaatii sallivan ja vapautuneen ympäristön, täyden vapautumisen häpeästä ja uskallusta päästää irti.
Joskus sen onnistuu nappaamaan syvällisestä keskustelusta hyvän ystävän kanssa tai kuuntelemalla aisteja riipiviä säveliä. Toisinaan vapautuminen vaatii lasillisen viiniä, mutta on niitäkin hetkiä, kun se vaan tulee. Ja silloin kun se lähtee puskemaan, ei paikalla tai ajalla ole mitään väliä.

Silloin huomaat kirjoittavasi keskellä yötä ja seuraavan kerran havahdut katsomaan ruutua ja paperia täynnä kirjaimia ja ihmetteväsi itsekin mitä oikein tuli kirjoitettua. Eikä luovuus ja flow ole vain taiteilijoiden yksinoikeus, sillä se suuri lataus ja tunne asuu meissä jokaisessa ja se haluaa tulla ulos, kunhan vain sallit ja päästät sen vapaaksi.

Uskallathan?

Sillä enemmän kuin mitään muuta, tämä ajanhetki kaipaa ideoita ja uusia ajatuksia täysin flow-tiloissa luotuina.


-johanna

Kommentit

Suositut tekstit