Lähdetkö rakentamaan kotimaisten laatukirjoitusten kierrätyskeskusta?

Kun jaat blogikirjoituksia ja tekstejä verkostollesi, niin katsotko aina kirjoitusten päivämäärän ja jaat yleensä vain "tuoreita" vähintään viikon sisällä kirjoitettuja tekstejä?

Toimin itse nimittäin näin ja mietin, että jos tämä on myös muilla yleinen tapa, niin silloin moni erinomainen kirjoitus saattaa jäädä vaille silmäpareja vain vähän huonomman julkaisuajankohtansa vuoksi.

Kyseinen tapa ruokkii myös toistoa ja kannustaa kirjoittamaan aiheesta vähän eri kulmalla aina uudestaan, koska silloin kirjoituksella on taas paremmat mahdollisuudet erottua kohinasta. Toisaalta, kun sadat ja pian tuhannet asiantuntijat ottavat toiston tavakseen, on erottuminen aina yhä vaikeampaa ja hankalampaa.

Jos olet kirjoittanut paljon, pystyt varmasti aika nopeasti sanomaan mitkä kirjoituksistasi ovat saaneet eniten vastakaikua ja jakoja ja osannet myös nimetä oman lempikirjoituksesi.

Pohdin muutama viikko sitten olisiko mahdollista pystyttää laadukkaiden kotimaisten blogikirjoitusten ja artikkeleiden sivusto, jonne kelpuutettaisiin vain nämä paljon jakoja ja hyvää palautetta saaneet kirjoitukset?

Eli tavallaan avattaisiin erinomaisten ajatusten ja kirjoitusten "Hall of fame" -sivusto (kiitos termistä Sonja-Sofia!), jonne pysähtyessään voisi ottaa hyvän asennon nojatuolissa ja luottaa siihen, että aika jonka käytän lukemiseen, maksaa itsensä aina varmasti takaisin uutena näkökulmana, ideana tai muuten sivistävänä kokemuksena.

Sain hyvää palautetta idean esittelystä Twitterissä ja olen ensi viikolla valmis osaltani vastaanottamaan ja kokoamaan esimerkiksi top 3+1 listauksia (kolme luetuinta/jaetuinta + yksi oma suosikki). Ja ei ole väliä missä kirjoitus on jaettu - riittää, että liität linkin ja halutessasi lyhyen esittely kirjoituksen taustasta.  Markus Nieminen kokosi jo omansa ja itse tein samoin.

Miltä kuulostaa, lähdetkö mukaan?

-johanna



Kommentit

Suositut tekstit