Entä, jos oletkin huippuvaikuttaja? (Varoitus; kirjoitus sisältää juonipaljastuksia Aaro Oravan elämästä)

Oletko kuullut tarinan arasta Aaro Oravasta? Aaro Orava on kanadalaisen lastenkirjailijan Mélanie Wattin luoma hahmo ja kirjassa: Aaro, arka orava (http://www.pienikarhu.fi/aaro_arka_orava.html) Aaro on jumittunut pesäpuuhunsa ja arkisiin tapoihinsa toimia.

Joka ikinen päivä toistuvat samat rutiinit; Aaro herää, syö aamupalan, kerää pähkinöitä, syö lounaan, kerää lisää pähkinöitä, syö illallisen ja menee nukkumaan. Näiden lisäksi Aaro tarkkailee ympäristöään ja hänellä on hätäapupakkaus pesäpuun ulkopuolella vaanivia vaaroja, kuten myrkkymuratteja, tappajamehiläisiä, pöpöjä, haita, tappajahämähäkkejä sekä vihreitä marssilaisia varten.
"Aaro-orava ei ota riskejä. Hän istuu mielummin turvallisessa pähkinäpuussaan. Tuntematon voi olla vaaran paikka pienelle oravalle."  
Aaro on mielestään umpionnellinen juuri omassa kotipuussaan omien tuttujen ja turvallisten päiviensä parissa.

Mutta sitten yhtenä päivänä Aaro kohtaa yhden pahimmista peloistaan; tappajamehiläisen ja vaikka hän on kuinka mielessään valmistautunut kohtaamiseen, ei mikään menekään suunnitelmien mukaan.

Aaro pudottaa hätäapupakkauksensa, horjahtaa ja putoaa puusta - ja valmistautuu kuolemaan. Mutta kuolemaa ei tulekaan - vaan Aaro lentää, sillä hän on koko ajan ollutkin liito-orava. Hän ei vaan ole koskaan voinut tietää osaavansa lentää, koska ei ole uskaltautunut pudottautumaan pesäpuustaan.

Tuon jälkeen Aaron elämä muuttuu ja niin muuttuvat myös Aaron päivärutiinit, sillä Aaro hyppää pesäpuustaan joka päivä kohti tuntematonta ja palaa jatkamaan tämän jälkeen pähkinöiden keräämistä pesäpuuhunsa.

Aroille ja ujoille lapsille rohkaisuksi kirjoitettu tarina kuvaa mielestäni erittäin hyvin myös niin helposti meidän jokaisen aikuisen rutinoituvaa arkea sekä tunnetta, mitä sosiaaliseen mediaan lähteminen omalla nimellä ja naamalla voi tuntua.

Entä, jos sinulla onkin kaikkien näiden vuosien aikana ollut upeita, hienoja ja merkittäviä ajatuksia ja et vaan ole vielä uskaltautunut julkisesti niitä esittämään?

Kommentit

Suositut tekstit