Hiljaiset signaalit värähtelevät – digitalisaatio jakaa yritykset

Pinnan alla kytee, on tyyntä ennen myrskyä – sieltä täältä voi poimia hiljaisia signaaleja yhä vahvemmasta digitalisaation rantautumisesta ja digiaaltojen vaikutuksista.

Asiantuntijoiden aktiivisuus Linkedinissä on selvästi kasvanut – kiinnostavaa sisältöä jaetaan ja siitä tykätään selvästi aktiivisemmin kuin vuosi sitten.

Yhä isompi yleisö on löytämässä Twitterin sosiaalisen TV:n kautta. Suoria TV-ohjelmia kommentoidaan ja tunnelmia jaetaan – onhan TV:n katsominen yhteisöllisesti paljon monipuolisempi kokemus.

Isojen perinteisten ja kansainvälisten kuluttajabrändien digitaaliset markkinointipanostukset ovat tänä vuonna vahvassa kasvussa, vaikka heillä ei olekaan varsinainen liiketoiminta verkossa.

Viime viikolla yli 500 henkeä varasi yhdessä päivässä paikkansa Digitalist Networkin TBWA Digitalist Social Business Forumista

VERKOSTOITUMINEN JA B-TO-B -VIESTINTÄ MUUTTAVAT MUOTOAAN YHÄ VAHVEMMIN DIGITAALISEEN H-TO-H MUOTOON.

Tapaamiset sovitaan Linkedinin, Facebookin, Messengerin tai Twitterin kautta – näin ainakin on tapahtunut tänä vuonna omalla kohdallani.

Yritykset jakaantuvat yhä vahvemmin digitaalisiin edelläkävijöihin, ensi askeleita digitaalisessa maailmassa ottaviin sekä niihin, jotka valitsevat mielummin sen tutun ja turvallisen tavan toimia – tavan, jolla yritys on pärjännyt ihan hyvin viimeiset 10-20 vuotta tai pidempään. Sosiaalisen median opetteluun ja oppimiseen ei näissä yrityksissä ole aikaa, on niin kiire saada hoidettua olemassa olevat projektit alta pois ja myytyä lisää.

Näillekin yrityksille kontaktit ja suora yhteys kaikkein kiinnostavimpiinkin prospekteihin ovat käden ulottuvilla juuri niissä sosiaalisen median palveluissa – kunhan ensin vain uskalletaan luopua yritysjargonista ja miettiä miten meidän yritys voi auttaa ja helpottaa asiakkaita heidän arjessaan.

Kuluneella viikolla on muun muassa mietitty pehmentäisikö johtajan oma digimentori hyppyä sosiaalisen median koukeroihin (http://tiistaiklubi.fi/blogi/2015/02/26/25), mistä olisi varmasti jo paljon apua. Itse mietin pitäisikö jonkun ottaa johtajan nykyiset aikaa vievät hommat hetkeksi hoitaakseen, jotta hän ehtisi rauhassa tutustua
eri palveluihin, perehtyä kunkin palvelun ominaisuuksiin sekä jäsennellä ja kirjoittaa ajatuksiaan?

DIGITAALISUUS JA VAIKUTTAMINEN SOSIAALISESSA MEDIASSA EI OLE MIKÄÄN YHDEN PÄIVÄN, VIIKON TAI EDES KUUKAUDEN KESTÄVÄ KAMPANJA. SE ON JATKUVAA JA PITKÄJÄNNITTEISTÄ TYÖTÄ, JOSTA HARVOIN PYSTYY NAPAAMAAN PIKAVOITTOJA.

Eilen menestyksekkäästi tuulta alleen ottanut kirjoitus on jo ensi kuussa vanhaa sisältöä, mutta silti jokainen kirjoitus, ajatus tai oivallus jättää yhä syvemmän muistijäljen niille henkilöille, jotka seuraavan kerran ostopäätöstä tehdessään harkitsevat sinun ja kilpailevan yrityksen väliltä. Se on hyvä pitää mielessä – ihan joka päivä.

Kommentit

Suositut tekstit