Pieni hetki, iso merkitys - eihän yritykselläsi ole ketunhäntää kainalossa?

Se on niin pienestä kiinni, joka päivä, jokaisessa kohtaamisessa. Arvioimme uuden ihmisen tavatessamme hänet alle kolmessa sekunnissa. Tämä ensivaikutelma osoittautuu usein myös oikeaksi ja sitä on jälkikäteen vaikea muuttaa.

Olemme myös todella herkkiä sille, jos kuulemamme viesti ja näkemämme konteksti ovat ristiriidassa keskenään. Moni sanoo tällöin, ettei kaikki vaan ole niinkuin pitäisi, vaikka ei osaakaan selittää tunnetta tarkemmin.

Ristiriitainen viesti yhdistettynä näkemäämme tuntuu valheelliselta, huijaukselta, jopa naivilta ja falskilta. Ohitamme tilanteen emmekä ole kiinnostuneita näkemään ihmistä uudelleen tai kuulemaan asiasta enempää. Väitän, että tämä ilmiö selittää paljon epäonnistuneita myyntikäyntejä, floppaavia mainoskampanjoita sekä kiinnostuksen lopahtamista brändejä ja yrityksiä kohtaan.

Vastaanotamme joka päivä jopa tuhansia yritysviestejä, tapaamme kymmeniä uusia ihmisiä, mutta aktivoidumme ainoastaan, jos viesti on oikeassa paikassa, oikeaan aikaan - ilman ketunhäntää kainalossa. Vaistoilla ja tunteilla on iso valta toiminnassamme, ja myös päätöksissämme.

Asiakaskohtaamisten labyrintissä ei ole oikotietä onneen. 

Oikea reitti asiakkaan sydämeen käy kuuntelemisen ja ymmärtämisen kautta, selvittämällä ja avaamalla kohtaamisten solmukohtia sekä rakentamalla ihan jokaisesta päivittäisestä asiakaskohtaamisesta aito, rehellinen ja luottamusta herättävä. 

Kommentit

Suositut tekstit