Lahjakortit verkkokauppoihin

Joulun alla lahjoja miettiessäni ajattelin lähettää kummipojalleni lahjakortin johonkin suomalaiseen verkkokauppaan, josta hän voisi sitten tilata mieleisensä lahjan. Mahdollisia sopivia verkkokauppoja oli useitakin, mutta lahjakortin ostaminen osoittautuikin sitten jo vähän haastavammaksi. Näin nopeasti ajateltuna jokaisesta verkkokaupasta luulisi löytyvän mahdollisuus lahjakortin tilaamiseen ja vielä haluamalleen summalle. Näin ei kuitenkaan ole.

Ensimmäiseksi huomasin sen, että monesta verkkokaupasta lahjakorttien ostomahdollisuus puuttuu kokonaan. Lisäksi useassa liikkeessä lahjakortit pitää ostaa edelleen kivijalkamyymälän asiakaspalvelusta. Yhdessä liikkeessä lahjakortin saa kyllä ostaa verkosta, mutta se käy ainoastaan kivijalkamyymälään, ei verkkokauppaan - luulisi asian olevan toisinpäin. Toisen liikkeen verkkokaupassa myytiin kyllä lahjakortteja, mutta lahjakortin summaa ei saanut itse määritellä. Kolmannessa liikkeessä oli mahdollisuus ostaa lahjakortti ja jopa määritellä summa, mutta lahjakortti olisi sitten pitänyt maksaa luottokortilla. Kaikki nämä pieniä juttuja, mutta katkaisivat ainakin omat ostoaikeeni samantien.

Uskon vahvasti lahjakortteihin erikoistuneiden verkkokauppojen yleistymiseen enkä usko olevani ainoa, joka kaipaisi mahdollisuustta muistaa ystäviä, sukulaisia ja tuttavia pienillä sähköisesti tai mobiilisti toimitettavilla lahjoilla, jotka voi käydä noutamassa esimerkiksi lähikaupasta tai kioskilta. Tämän kuluneen vuoden aikana olisin halunnut lähettää Suomeen useammankin kerran mm. suklaata, leffalippuja tai kahvilavisiitin.

Kommentit

Suositut tekstit